2024-10-09 LieDM konsorciumo valdybos posėdyje – naujas narys ir pažintis su pažangiausiomis technologijomis LSMU laboratorijose

2024 m. spalio 8 d. Kaune, Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU), įvyko LieDM konsorciumo valdybos posėdis, kuris atnešė svarbių naujienų. Posėdžio metu į konsorciumą buvo priimtas naujas asocijuotas narys – Valstybės skaitmeninių sprendimų agentūra. Šis sprendimas sustiprins LieDM konsorciumo tinklą ir leis dar efektyviau dalytis patirtimi bei inovacijomis, ypatingai skaitmeninių sprendimų srityje.
Po posėdžio valdybos nariams buvo suteikta unikali galimybė aplankyti LSMU laboratorijas ir susipažinti su naujausiomis technologijomis, naudojamomis medicinos studijų procese. Ekskursijos metu lankytojai aplankė Medicininės simuliacijos centrą, kur pademonstruotos inovatyvios medicininės simuliacijos technologijos, padedančios būsimiesiems gydytojams praktiškai pasirengti sudėtingoms situacijoms realiame gyvenime.
Taip pat buvo aplankytas Farmacijos fakultetas, kuriame mokslininkai pristatė naujausią tyrimų pasiekimą – vaistų spausdintuvą, kuris leidžia kurti individualizuotus gydymo sprendimus pacientams. Ši technologija yra revoliucinis žingsnis farmacijos srityje.
Ekskursija baigėsi Slaugos fakultete, kur buvo aptartos pažangios slaugos technologijos, naudojamos rengiant slaugos specialistus. LieDM konsorciumo nariai turėjo galimybę iš arti pamatyti, kaip naujausia įranga ir technologijos padeda efektyviau mokyti ir ruošti slaugos specialistus šiuolaikinėje sveikatos priežiūros sistemoje.
Šis vizitas ne tik sustiprino valdybos narių bendradarbiavimą, bet ir suteikė naujų įžvalgų, kaip technologijos gali prisidėti prie aukštojo mokslo tobulinimo bei inovacijų medicinos ir farmacijos srityse.

Kitos naujienos